Etusivu » Juomat » Alkoholiton mustikka-limedrinkki

Alkoholiton mustikka-limedrinkki

Raikastava, alkoholiton mustikka-limedrinkki on täydellinen mocktail ja  juhlajuoma.

Artikkeli sisältää kaupallisia linkkejä, joiden kautta tapahtuvista tilauksista artikkelin kirjoittaja saa rahallisen korvauksen. Linkit on merkitty *-merkillä.

Alkoholiton mustikka-limedrinkki Raikastamon mehusta

Raikastamo täyttää tänä vuonna (2019) 10 vuotta. Raikastamo on kotimainen luomumehunvalmista, jonka tuotanto alkoi tosiaan tuolloin 10 vuotta sitten omenamehusta. Alkuun makuja taisi olla kolme, somissa lasipulloissa. Sitten tulivat limut. Mehut saivat jatkoa sokerittomilla pillimehuilla eikä tästä ole kauaakaan kun nuo pillimehut kasvoivat litran kokoon.

Nyt kauppoihin oli ilmestynyt 10-vuotisjuhlamehu, mustikka-lime.

Olin välittömästi myyty ihanaan, kiiltävään, vaalenpunaiseen pakkaukseen. Eikä makuyhdistelmäkään kuulostanut huonolta. Eli mehua kohti ja tölkki ostoskoriin!

Mustikka-limemehu, kuten Raikastamon muutkaan mehut, eivät sisällä lisättyä sokeria. Makeus tulee marjojen ja hedelmien omasta sokerista. Tässä mehussa makeutta tuovat omena ja seljankukka.

Makuyhdistelmä ei pettänyt maistamisellakaan ja kuten niin useasti, maistoin heti kardemumman mustikan kaverina ja aloin pohtia, että tästähän tulisi kyllä ihana drinkki.

Koska alkoholilliset päiväni ovat melkoisen luetut, on mustikka-limedrinkkikin sellainen mocktail, jossa ei siis ole lainkaan alkoholia.
Jos nyt mielessäni makustelen tähän mukaan jonkun viinaksen, niin ginin suuntaan kääntyisin. Saattaisin itselleni kokeilla laittaa sitä vain lusikallisen, jolloin drinkkiin saisi häivähdyksen ihanaa ginin makua, mutta alkoholipitoisuus jäisi vähäiseksi.

Tsekkaa myös:

Alkoholiton Mojito Mocktail
Sokeriton sitruunalimonadi
Makulimonadit piparminttu, mustikka-timjami ja persikka

 

Mustikka-limedrinkkiä voisi valmistaa ison kannullisen tulevan kesän toivottavasti lukuisiin kuumiin päiviin ja (kuumiin) juhliin raikastajaksi.

Varsinkin isompia määriä valmistettaessa ehdotan, että laitat kardemumman suoraan mehutölkkiin joksikin aikaa valmistumaan ennen varsinaisen drinkin valmistamista. Rosmariinia kannattaa hieman puristella, jotta siitä alkaa aromit reippaasti irrota.

Tämä postaus ei muuten ole kaupallinen yhteistyö vaan olen mehun (suorastaan tölkkikaupalla mehua) ihan itse ja omilla rahoillani kaupasta ostanut, enkä hyödy tästä postauksesta hyvää mieltä kummempaa.

Seuraathan jo blogiani Facebookissa, Pinterestissä ja Instagramissa?MUSTIKKA-LIMEDRINKKI

Ei vielä arvioita
Reseptin on laatinut: Veera Rusanen
Kirjoittaja: Veera Rusanen

Tarvitset:

 • ison lasin
 • jäitä
 • puolikkaan limen
 • jäisiä mustikoita
 • pieni oksa rosmariinia
 • ripsaus kardemummaa
 • soodavettä
 • Raikastamon mustikka-limemehua

Tee näin:

 • Täytä lasi kerroksittain jäillä, limellä, rosamariinilla ja jäisillä mustikoilla.
 • Sirottele kardemumma lasiin.
 • Kaada lasi puolillee sooda vettä.
 • Täytä lasi mehulla.
 • Nauti!

Katso myös nämä

Siivutettu banaanileipä puisella leikkuulaudalla

MITÄ VALKOISEN SOKERIN TILALLE?

TILAA ILMAINEN OPAS, JOSSA KERRON MITEN VOIT KORVATA VALKOISEN SOKERIN TERVEELLISEMMILLÄ VAIHTOEHDOILLA.

Täytä lomake ja saat oppaan sähköpostiisi.
Samalla liityt postituslistalleni ja saat ensimmäisenä tiedon uusista resepteistä suoraan sähköpostiisi. Voit perua uutiskirjeen koska tahansa.

Pidämme hyvää huolta henkilötiedoistasi. Lue lisää tietosuojaselosteesta.