Aloita tästä

Minä, Veera Rusanen, olen valkoisesta sokerista syksyllä 2015 kokonaan luopunut bloggaaja. The Queen of Delicious -blogissani jaan parhaat sokerittomat tai vähäsokeriset reseptini ja autan muita luopumaan valkoisesta sokerista. Mun ohjeet ovat kaikki helppoja toteutta ihan tavallisilla raaka-aineilla ja ihan tavallisilla keittiövälineillä. Mun lempikeittiöväline on haarukka, jos se riittää, niin sen järeämpää en kaiva esiin, ja uskomattoman usein se muuten riittää.

Blogin reseptiikka sopii erityisen hyvin sokeritonta elämää vasta alottaville. Sokeriton elämä ei tarkoita samaa kuin tylsä ja herkuton, päinvastoin makea herkuttelu on täysin mahdollista, usein kokonaan ilman lisättyä sokeria.

Veera Rusanen | The Queen of Delicious | Hyvinvointi | Blogi

Voin auttaa sinua luopumaan sokerista

Jos mä pääsin eroon ylettömästä sokerin mättämisestä, niin pääset kyllä säkin! Tiedän just tasan miltä tuntuu pohtia sokerista luopumista vuoden (taikka pari), kuinka kurjalta tuntuu luopua suklaalevyistä, jäätelöpurkeista ja korvapuusteista. Ja minkälaisia tuntemuksia, erityisesti henkisiä, se sokerin lopettaminen lopulta tuokaan mukanaan. Pystyn olemaan tukena kaikissa näissä vaiheissa.

Minä lopetin sokerin mättämisen syksyllä 2015. Henkistä valmistautumista kesti vuoden (tai enemmänkin kaksi), ennen kuin olin ihan varma, että pystyn luopumaan makeasta herkuttelusta.

No ihan rehellisesti, mä olin kyllä kaikkea muuta kuin varma, mutta oikein muita vaihtoehtoja ei enää ollut. Sokeri oli alkanut aika tavalla hallita mun koko elämää. Vetäsin joka ilta iltapalaksi levyn Fazerin sinistä ja usein päälle vielä purkillisen jäätelöä ja joka ilta mua vähän ärsytti, että kenen urpon keksintö on ollut tehdä niin pieniä suklaalevyjä. Ja siis sillä levyllähän on painoa lähes 300 g ja purkillinen Ben & Jerryä on kans melkeen litra.

En pystynyt olemaan puolta päivää miettimättä, että koska ja mita makeaa seuraavaksi pistäis suuhun. Enkä siis tosiaan ollut koskaan päivääkään makeaa syömättä. Lounaaksi saantoin syödä korvapuustin, kaksi tai kolme. Tai pussillisen Pågen Gifflareita.. Oh dear.

Joskus kokeilin sellaisia herkkupäiviä, että kerran viikossa vaan. Mutta sitten vietin koko sen alkuviikon suunnitellen mitä hullumpiä mässäjäisiä ja mässäsin sit kans.

Olis siis ihan pakko tehdä jotain. Lapsetkin alkoi jo olla sokerikoukussa.

Ekat kaksi viikkoa oli ihan kamalia. Ja koko eka kuukausi vaikea. On todella vaikeaa luopua vanhoista tavoistaan.

Sit aloin miettiä, että tartteekohan sitä sokeria oikeesti joka paikkaan laittaa vai voisko vaikka jätskiä syödä ilman sokeri.

Ja kyllä vaan voi.

Tätä blogia seuraamalla säkin opit mitä kaikkea ihanaa voi tehdä ilman sokeria ja opit vähentämään sokerin määrää ruokavaliossasi. Tai jättämään sen jopa kokonaan. Sokeriton ei muuten tarkoita sitä, että vaihdetaan valkoinen sokeri vaahterasiirappiin ja kerskutaan, etten syö sokeria. Sokeria se on se vaahterasiirappikin. Oleellista on vähentää sokerin määrää radikaalisti.

Veera Rusanen | The Queen of Delicious | Hyvinvointi | Blogi

Blogin tarina

Olen pitkän linjan ruokabloggaaja, aloitin bloggaamisen 2008 Prinsessakeittiö-blogissa. Kun sokeri jäi, niin uudet reseptit eivät oikeen enää istuneen sinne entisen sisällön joukkoon vaan halusin aloittaa alusta. Päädyin rajaamaan reseptien aiheet minua kaikkein eniten inspiroiviin eli leivontaan, aamupaloihin ja muihin makeisiin herkkuihin.

Reseptini ovat aika usein myös gluteenittomia ja opettelen vegaanista leivontaa.

Siirry lukemaan blogia: Blogiin

Ollaan yhteyksissä

Haluaisin ihan tosi paljon kuulla sun tarinan? Oletko jo luopunut sokerista vaiko vasta mietit sitä? Lähetä vaikka meiliä ja kerro miksi ja miten luovuit sokerista tai mikä on suurin este siitä luopumiselle. Tai onko sulla joku huima resepti, josta haluaisit mulle vinkata? Ilolla otan vastaan joka meilin ja vastaan kaikkiin aina.

Voit seurata blogia Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä.

Tilaa uutiskirjeeni ja saat sähköpostiisi oppaani miten korvata valkoinen sokeri leivonnassa: Tilaa uutiskirje.

Veera