Etusivu » Leivonta » Persikkaleivokset

Persikkaleivokset

|

Superhelpot persikkaleivokset leivotaan valmiista lehtitaikinalevyistä. Leivokset ovat vegaanisia eikä niihin lisätä sokeria.

Artikkeli sisältää kaupallisia linkkejä, joiden kautta tapahtuvista tilauksista artikkelin kirjoittaja saa rahallisen korvauksen. Linkit on merkitty *-merkillä.

Persikkaleivokset lehtitaikinalevyistä

Aina ei jaksa leipoa vaikka mieli tekisi. Silloin apuun tulee valmistaikina suoraan kaupan pakastealtaasta!

Voitaikina on suosikkini, mutta sitä ei ihan lähikaupoistani löyty taikinalevyinä. Sen sijaan lehtitaikinaa on aina.

Voitaikinan ja lehtitaikinan ero on siinä, että toinen leivotaan voilla ja toinen kasvirasvoilla. Toinen on muuten vegaaninen!

Pikaleivoksia varten lehtitaikinalevyt sulatetaan ja niiden sulaessa valmistellaan täyte. Tässä tapauksessa siivutetaan persikkaa.

Helpot persikkaleivokset

Voit muotoilla persikasta kauniin ruusukkeen tai sitten vaan lätkiä siivut taikinalevyille. Jälkimmäinen on erittäin ok metodi. Itse jaksoin vääntää siivuja ruusukkeiksi vain kahden leivonnaisen verran ja sitten loppui mielenkiinto.

En nyt ihan lätkimään ryhtynyt, mutta nostin veistä apuna käyttäen siivutetun persikan puolikkaan taikinalevylle ja sitten hieman niitä levitin. Ruusuke muuten siirtyy taikinalevylle juurikin näin: siivuta, väännä haluttu muoto, ujuta kokkiveitsi alle ja nosta taikinalevylle.

Leivoin persikkaleivonnaiset täysin ilman mitään lisättyä sokeria. Persikka ei ole sokerisin hedelmä, joten ihan hyvin voit ripotella leivoksille hieman kookossokeria.

Lisäsin valmiisiin leivonnaisiin hieman tuoreita timjaminlehtiä. Sitruunatimjami kävisi erityisen hyvin.

Ja ai niin. Tässähän on käytetty nektariineja. Ne on oikeesti sama hedelmä, eri lajike. Suomessa nukkapintaisilla (persikka) ja sileillä (nektariini) on eri kauppanimi. Littupersikkakin on joku ihmeen paraquayo.

Inspiraatio näihin leivoksiin löytyi A Farmgirl’s Kitchen -blogista.

Helppojen persikkaleivosten lisäksi kannattaa kokeilla niinikään helppoa nektariinipiirakkaa, grillattuja persikoita.Persikkaleivokset – resepti

Tarvitset:

 • lehtitaikinalevyjä
 • persikoita
 • pensasmustikoita
 • ceyloninkanelia

Tee näin:

 1. Sulata haluamasi määrä lehtitaikinalevyjä pakkauksen ohjeen mukaan.
 2. Pese ja halkaise persikat. Tarvitset jokaiseen leivokseen puolikkaan persikan.
 3. Siivuta puolikkaat ohuelti.
 4. Leikkaa lehtitaikinalevyt neilöksi. Voit painella levyjä hieman isommiksi tai kaulitakin niitä.
 5. Sirottele lehtitaikinaneliöille ceyloninkanelia pikkusen.
 6. Asettele persikkasiivut taikinalevyille.
 7. Lisää muutama pensasmustikka.
 8. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Vinkit:

 1. Persikankiven poistaminen on julmettua puuhaa. Unohda se kiven kaivelu ja leikkaa kivellinen puolikas vielä puoliksi kiveä myötäillen. Pidä veitsi puolikkaiden välissä ja nitkuta sitä varovasti puolesta toiseelle, jotta saat persikanpalan irtoamaan.Toinen puolisko luultavasti irtoaa ihan käsin varovasti kääntämällä, tai sitten voit leikata sen veitsellä irti kiveä pitkin.
 2. Näissä leivoksissa ei ole minkäänlaista lisättyä sokeria. Niiden makeusaste on alhainen. Ripottele persikkasiivuille hieman kookossokeria, jos kirpsakan puoleinen leivonnainen ei ole makuusi. Tai laita lisää mustikoita, pensasmustikat ovat todella makeita.

Katso myös nämä

Siivutettu banaanileipä puisella leikkuulaudalla

MITÄ VALKOISEN SOKERIN TILALLE?

TILAA ILMAINEN OPAS, JOSSA KERRON MITEN VOIT KORVATA VALKOISEN SOKERIN TERVEELLISEMMILLÄ VAIHTOEHDOILLA.

Täytä lomake ja saat oppaan sähköpostiisi.
Samalla liityt postituslistalleni ja saat ensimmäisenä tiedon uusista resepteistä suoraan sähköpostiisi. Voit perua uutiskirjeen koska tahansa.

Pidämme hyvää huolta henkilötiedoistasi. Lue lisää tietosuojaselosteesta.