Etusivu » Hyvinvointi » Zinzino Testi ja Zinzino Balance Oil -kokemuksia

Zinzino Testi ja Zinzino Balance Oil -kokemuksia

Tee Zinzino Testi ja selvitä Balance oil -kokemuksiani lukemalla, mitä tarkoittaa elimistön rasvahappotasapaino, miksi se on niin tärkeää ja miten selvität oman rasvahappotasapainosi.

Kaupallinen yhteistyö

Zinzino Testi | Zinzino Balance Oil -kokemuksia | Omega-3 | Rasvahappotasapaino | Rasvahappoanalyysi | Kalaöljy

En tainnut olla koskaan kuullutkaan mistään rasvahappotasapainosta ennen kuin sain tätä postausta varten testattavakseni satsin Zinzino Balance Oilia ja Zinzino Testin.

Sittemmin olen oppinut, miten pahasti pielessä oma rasvahappotasapainoni onkaan, mitä kaikkea kauhee epätasapaino aiheuttaa ja miten tilanteen voi korjata.

Tiesin kyllä, että kalaa pitää syödä kaksi kertaa viikossa (en syö) ja että kannattaisi ottaa kalaöljykapseleita (ei niitä voi ottaa koska kalaöljyröyhy OMG), ja että chia-siemeniä kannattaa syödä, että saa omegoita. Mutta että niitä omegoita on erilaisia ja niitä saa eri asioista, ei mitään hajua.

Nyt on ja kohta on sullakin.

Omega-6 vs. Omega-3

Omega-6-rasvahappoja saadaan kasveista ja Omega-3-rasvahappoja saadaan kaloista, näin mutkia pikkasen suoristaen.
Näitä kahta tarvitsee kehossa olla oikeassa suhteessa eli niiden välillä tarvitsisi vallita tasapaino. Tämä ihanteellinen suhde on tasan yhtä paljon eli 1:1.

Omega-3-rasvahappoja saadaan rasvaisista kaloista sekä mm. pähkinöistä ja siemenistä. Saksanpähkinät, pellavansiemenet ja chia-siemenet ovat hyviä omega-3:n lähteitä.
Elimistömme pystyvät kuitenkin hyödyntämään paremmin kaloista saatavat rasvahapot kuin kasveista saatavat.

Nyt on niin, että länsimaisessa ihmisessä omega-6-rasvahapoilla on yleensä ylivalta ja se ei ole hyvä asia mitenkään päin. Rasvahappojen epäsuhta aiheuttaa hiljaista tulehdusta (inflammation), jolla on vahva yhteys mm. kaikkiin autoimmuunisairauksiin, masennukseen, adhd:seen, muistihäiriöihin, liikalihavuuteen ja erityisesti sydän- ja verisuonitauteihin.

Eurooppalainen keskiarvo rasvahapposuhteelle on 15:1, Pohjois-Amerikassa se hipoo kahtakymmentäviittä, Aasiassa ollaan vielä syvemmissä epätasapainon vesissä. Vielä 1960-luvulla suhde on ollut ihanteellisen puitteissa, mutta länsimaiset ruokailutottumukset ovat heilauttaneet suhteen pahasti vinksalleen.

Minun ensimmäisen testini suhdeluku oli 20:1. Järkyttävää.

Lisääpä tähän vielä tolkuton sokerin mättäminen ja ollaan melko syvällä epäterveyden suossa.
Minulla on autoimmuunisairauksia. En halua enää yhtään lisää.

Ensimmäisen testin tulos ei ollut minulle mikään yllätys, mutta shokki se oli silti: 20:1!

Se aiheutti myös häpeää, vaikka siihen ei olisi mitään syytä. Tulos ei ole mitenkään poikkeuksellinen ja ennen kaikkea se on täysin korjattavissa. Jatka lukemista selvittääksesi toisen testini tulos.

WHO:n suositus sydän- ja verisuoniterveyden edistämiseksi ja ylläpitämiseksi on 4:1 tai alle.

Zinzino Balance Oilin avulla tuohon ihanteelliseen suhdelukuun voi päästä niinkin nopeasti kuin neljässä kuukaudessa, kunhan ottaa öljynsä säännöllisesti ja oikealla annostuksella.

Lue Tri Tolosen varsin kattava artikkeli omegoista: Kaikkivoipaiset omega-3:t

Zinzino Testi | Zinzino Balance Oil -kokemuksia | Omega-3 | Rasvahappotasapaino | Rasvahappoanalyysi | Kalaöljy

Zinzino Testi – testaa rasvahappotasapainosi

Rasvahappotasapaino on helppo todentaa yksinkertaisella verikokeella.
Balance Oilin mukana tulee kuivaveritesti, jonka voi tehdä itse kotona ja lähettää näytteen labraan tutkittavaksi. Näyte otetaan pahviliuskaan sormenpäästä.

(Itsensä pistäminen sormeen sillä napsahtavalla asialla eli lansetilla vaati muuten kauheesti henkistä kanttia! Onnistuin siinä kyllä, eikä se nyt niin kauheeta ollutkaan, mutta ei se häpeäksi ole, jos pyytää jotakuta avuksi testin ottamisessa.)

Testi lähetetään Vitas As -laboratorioon tutkittavaksi. Zinzinon lisäksi Norjassa sijaitseva Vitas As tutkii samalla testillä rasvahappoja lukuisten muidenkin asiakkaiden toimeksiannosta, asiakkaista tunnetuimpia lienevät WHO ja Euroopan Unioni.

Testi rekisteröidään netissä ja parin viikon kuluttua sen lähettämisestä tulokset voi tarkistaa testin tunnistenumerolla. Laboratorio ei kerää ihmisten henkilötietoja eikä mitään muutakaan tietoa. Omega-3-valmisteiden käytöstä kysytään tilastoja varten. Sinusta ei siis tallenneta yhteystietojakaan, eikä niihin siten voida yhdistää arkaluontoiseksi katsottavaa tietoa terveydentilastasi.

Itsensä voi testata toki myös ihan Suomessa missä tahansa rasvahappoja testaavassa laboratoriossa, testejä tekee mm. Antioksidanttiklinikka. Kannattaa lukea Terveyttä ja hyvinvointia-blogin artikkeli, jossa Zinzinon ja MDD-klinikan testejä on vertailtu: Rasvahappoanalyysituloksia ja ajatuksia ruuasta.

Zinzino Testistä ja tulosten tulkinnasta voit lukea lisää myös Äiti yrittää -blogista: Zinzino Test kertoo rasvahappotasapainon.

Zinzino Testi tehdään ensimmäisen kerran ennen Balance Oilin aloittamista, öljyä otetaan neljä kuukautta säännöllisesti ja sitten tehdään toinen testi, josta nähdään millainen vaikutus öljyn käytöllä on ollut. Öljyn käyttöä jatketaan.

Kuten yllä kerroin, olin varsin järkyttynyt tuloksesta, mutta sittemmin olen nähnyt samankaltaisia ja jopa pöyristyttävän 63:1 -tuloksen. Tärkeintä on kuitenkin, että kaikilla poskettomiakin lukuja ilmoittaneilla suhdeluku on omega-3-öljyn säännöllisen käytön myötä parantunut huomattavasti.

Itse en nyt millään malttanut odottaa neljää kuukautta (ja taisi siihen liityä pieni laskuvirhekin) ja tein kakkostestin jo kolmen kuukauden öljyn käytön jälkeen.

Kakkostestin tulokseni on 5:1!

Tuloksen saatuani teki mieli heittää voltteja onnesta, kaikki oleelliset lukemat olivat parantuneet huomattavasti, erityisesti tuo omega-3/6-suhde. Pian olen kaikkien raja-arvojen sisäpuolella, kunhan vaan jatkan öljyn käyttöä.

Kaikki eivät pääse 3:1 lukemaan vielä neljän kuukauden käytöllä, riippuen mm. lähtötilanteesta, mutta Zinzino Balance Oilin lupaus on, että neljän kuukauden säännöllisellä käytöllä suhdeluku paranee huomattavasti.

Ja jos ensimmäinen testi osoittaa rasvahappotasapainosi olevan 3:1 tai alle, saat Zinzinon tuotteista rahasi tilauksestasi takaisin, sillä et tarvitse tuotetta. Saat tässä tapauksessa myös testin ilmaiseksi.

Zinzino-testi - tulokset

Mikä aiheuttaa huonon rasvahappotasapainon?

Siihen on (melkein) tasan yksi syy: ravinnosta saatavien omega-6-rasvahappojen määrä on moninkertainen verrattuna siitä saataviin omega-3-rasvahappoihin.

Paljon valmisruokia ja ylipäätään epäterveellisesti syövillä yksilöillä on suurin riski huonoon rasvahappotasapainoon, mutta myös paljon vihanneksia ja kasviksia ja puhdasta, prosessoimatonta ruokaa syövillä tasapaino voi olla pahasti pielessä, jos omega-3:n riittävää saantia ei ole ajateltu.

Huono rasvahappatasapaino ei siis ole mikää ruokavalion laadun indikaattori, se kertoo vain välttämättömien rasvahappojen määrästä elimistössä.

Omega-3-valmisteen käyttäminen on aina parempi kuin olla käyttämättä, mutta saatavilla olevissa kalaöljytuotteissa voi olla runsaastikin eroa.

Vitaksen testien mukaan ensimmäisten rasvahappotestien keskiarvot näyttävät tältä:

 • ei käytä mitään valmistetta (75%) 12:1
 • käyttää jotain valmistetta (20%) 7:1
 • ei käytä mitään valmistetta (5%) 3:1

Eli varsin pienellä osuudella yli 380 000 tutkitusta pelkkä terveellinen ruokavalio riittää terveellisen rasvahappotasapainon ylläpitämiseen.

Käyttämällä omega-3-valmistetta, päästään jo lähemmäksi ihanteellisia lukemia, mutta kaikki tuotteet eivät ole yhtä hyviä ja syitä tähän on monia:

 • kaikki tuotteet eivät ole yhtä laadukkaita, omega-3-määrät (EPA ja DHA) eivät ole alkuunkaan riittävät
 • annostus on liian pieni, useita tuotteita myydään kapseleissa, johon öljyä mahtuu aika vähän ja kaiken painoiset ottavat saman annoksen
 • tuotteessa ei ole polyfenoleita suojaamassa kalaöljyä härskiintymiseltä

Suositusten mukaan kalaa pitäisi syödä kaksi kertaa viikossa ja mielellään lajia vaihdellen. Erityisesti tuon lajin vaihtelun koen vaikeaksi. Ja kalaa ei kyllä löydy mun lautaselta edes kerran viikossa. Satunnaisesti syön sushia.

Useimmiten se taitaa olla norjalainen kasvatettu lohi meidän lautasilla, jonka omega-3-taso on suorastaan romahtanut. Kasvatettu kala kun syö nykyään kasvipohjaista rehua, ei kalaa.

Lue lisää tästä: Lohen terveellisyys romahti – Kuluttaja: Hyviä rasvahappoja enää puolet entisestä
(Tiedostan lähteen naurettavuuden, mutta alkuperäislähde on Kuluttaja-lehti, jonka artikkeli on vain tilaajille ja tässä viitataan ihan suoraan tuohon Kuluttajan artikkeliin.)

HUOM. Mikään öljy maailmassa ei korvaa terveellistä ruokavaliota, ruokavaliolla on valtava merkitys millaisesta suhdeluvusta aloitetaan ja millaiseen rasvahappotasapainoon lopulta päästään Balance Oilin säännöllisellä käytöllä sekä tietenkin ylipäätään ihmisen terveydentilaan.

Balance Oil ei myöskään paranna mitään, vaikka sillä onkin lukuisia suotuisia terveysvaikutuksia.

Zinzino Testi | Zinzino Balance Oil -kokemuksia | Omega-3 | Rasvahappotasapaino | Rasvahappoanalyysi | Kalaöljy

Zinzino Balance Oil -kokemuksia

Huomasin ensimmäiset selkeät muutokset vasta parin kuukauden käytön jälkeen. Totta puhuen olin suorastaan hieman pettynytkin kun en tuntenut mitään konkreettista heti alkuun. Sitten havaitsin, että kuiva ihoni ei ole ollut enää vähään aikaan ihan korpulla joka aamu.

Seuraavaksi huomasin, etten enää väsy yhtä helposti kuin ennen päivän aikana.

Jokakesäistä allergista nuhaa ja siihen liittyvää suorastaa vittumaista nenäverenvuotoa ei tullutkaan, ekaa kertaa viiteentoista vuoteen tai jotain vastaavaa.

Lapsen atooppinen ihottuma helpotti kahdessa viikossa.

Huomaathan, että kokemukset Balance Oilin käytöstä ovat yksilöllisiä. Tärkein todiste tuotteen toimivuudesta on rasvahappotesti, joka kyllä kertoo toimiiko tuote vai ei. Ja kuten jo aiemmin totesin, Balance Oil ei paranna, eikä sen ole tarkoituskaan, parantaa sairauksia.

Omega-3-rasvahapoilla on suotuista vaikutusta verenpaineeseen (laskee sitä), kolesteroliin (nostaa hyvää kolesterolia), silmiin, ravintoaineiden imeytymiseen sekä aivoihin (niistä 60% on rasvaa ja iso osa omega-3:sia). Nyt muutamia mainitakseni.

Miksi juuri Zinzino Balance Oil?

 • Zinzino Balance Oil on tarpeeksi vahvaa, kalaöljyn tukena on extra virgin -oliiviöljyä, jonka polyfenolit suojaavat kalaöljyä härskiintymisestä
 • öljyä otetaan painon mukaan, joten annostus on aina kaikille oikea ja sopii myös lapsille
 • öljyn tehon voi todeta itse otettavalla kuivaveritestillä ja verrattain edullisella testillä rasvahappotasapainon voi tarkistaa vaikka kerran vuodessa
 • Balance Oil ei aiheuta närästystä tai kammottavia kalaöljyröyhyjä
 • Zinzinon tuotevalikoimasta löytyy Balance Oilia tukevia tuotteita
 • Balance Oil on premium-tuote, jonka ostaessasi tiedät saavasi henkilökohtaista neuvoa ja tukea tuotteen käyttöön

Tilaa Zinzino BalanceOil ja Zinzino Test

Tuotteet tilataan verkkokaupasta.

Rahat takaisin -takuu

Mikäli ensimmäisen testisi tulos on 3:1 tai alle saat rahasi takaisin, myös tehdystä testistä (koskee vain premium-tilauksia).

Jätettyäsi tilauksen verkkokaupassa, olen sinuun sähköpostitse yhteydessä, jotta saat parhaan mahdollisen palvelun ja halutessasi apua testitulosten lukemiseen.

Jos haluat lisätietoja tai apua tilauksen tekemiseen, lähetä minulle sähköpostia.

Jos joku tuttusi toimii jälleenmyyjänä, tee tilaus suoraan häneltä.

Balance Oilia ei siis löydy markettien hyllyiltä, vaan sitä myydään ympäri maailman suoramyyntinä. Alunperin sain ensimmäiset Zinzino-tuotteeni sponsoroitua blogiyhteistyötä varten. Saan 5-30% komission kaikista tämän sivun kautta tehdyistä tilauksista.

Lue lisää kokemuksia Balance Oilista:

Beach House Kitchen: Zinzino Balance Oil -kokemuksia – Omega-3-rasvahapot tasapainoon
Äiti yrittää: Omega-3 ja raskaus

Seuraa blogiani Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä.

Katso myös nämä